Terug naar archief
Peutergym

19/12/2019

Peutergym

Peutergym is een vast onderdeel van het KindPunt-programma.
Goed en gezond bewegen is belangrijk voor peuters en heeft een goede invloed op de ontwikkeling van de motoriek. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op de hersenontwikkeling van jonge kinderen.

Op de eerste en derde vrijdag van de maand verzorgt meester Richard de speelse peutergymlessen en geven ze ouders tips om het bewegen in de thuissituatie verder te stimuleren. Meester Richard is verbonden aan KindPunt.
Om 9 uur start de eerste ronde, om 11 uur start de tweede ronde.
U bent van harte welkom.


Door het afwisselende aanbod is elke les anders. Peuters mogen met alle lessen meedoen, maar een keer overslaan is geen probleem. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit en opgave vooraf is niet nodig. Kinderen die op dezelfde ochtend de peuterspeelzaal bezoeken kunnen ook meedoen aan peutergym. Voordat de deelnemende peuters naar de basisschool gaan ontvangen zij een peutergymdiploma.

De peutergymlessen zijn in ons kindcentrum. Het is dus ook mogelijk om na afloop in de klas te kijken en mee te doen met kinderen die al op school zitten. Zo maken ze op een ontspannen manier kennis met ons kindcentrum. Daarnaast kleren peuters en ouders elkaar ook kennen. Ervaring heeft ons geleerd dat ouders dit erg prettig vinden.

 

Delen: