Peutergym en peuterdans

Peutergym is een vast onderdeel van het KindPunt-programma.
Goed en gezond bewegen is belangrijk voor peuters en heeft een goede invloed op de ontwikkeling van de motoriek. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op de hersenontwikkeling van jonge kinderen.

Elke woensdag van de maand zijn er de speelse peutergymlessen en geven we ouders tips om het bewegen in de thuissituatie verder te stimuleren.

  • De eerste ronde start om 9.00 uur; de tweede ronde start om 9.30 uur.
  • Deelname is gratis.
  • U bent van harte welkom.
  • Peutergymlessen vinden plaats in de speellokalen van ons kindcentrum.

Tip: neem de ingang tegenover de beachvlaggen op het plein. U bent dan direct op de plaats van bestemming in ons gebouw.

Door het afwisselende aanbod is elke les anders. Peuters mogen met alle lessen meedoen, maar een keer overslaan is geen probleem. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit en opgave vooraf is niet nodig. Kinderen die op dezelfde ochtend de peuterspeelzaal bezoeken kunnen ook meedoen aan peutergym/-dans.
In de eerste ronde doen de kinderen van Partou mee; in de tweede ronde zijn de kinderen van KindPunt Zuid present.

De peutergymlessen zijn in ons kindcentrum. Het is dus ook mogelijk om na afloop in de klas te kijken en mee te doen met kinderen die al op school zitten. Zo maken ze op een ontspannen manier kennis met ons kindcentrum. Daarnaast leren peuters en ouders elkaar ook kennen. Ervaring heeft ons geleerd dat ouders en kinderen dit erg prettig vinden.

 

Dit cursusjaar vindt geen peuterdans plaats omdat hiervoor geen leerkracht/begeleider beschikbaar was.